Agropensiuni: Finantare pana la 200.000 EUR, cu finantare nerambursabila de 90%

Pentru infiintarea unei pensiuni agroturistice se pot obtine pana la 200.000 euro, cu o finantare nerambursabila de 90%.

Ce inseamna o pensiune agro-turistica?

Pensiunea agroturistica este o structura de primire turistica, cu o capacitate de cazare de pana la 8 camere, functionand in locuintele cetatenilor sau in cladire independenta, care asigura in spatii special amenajate cazarea turistilor si conditiile de pregatire si servire a mesei, precum si posibilitatea participarii la activitati gospodaresti sau mestesugaresti.

In cadrul pensiunilor agroturistice trebuie sa se desfasoare cel putin o activitate legata de agricultura: cresterea animalelor, cultivarea diferitelor tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi sau sa se desfasoare o activitate mestesugareasca, cu un atelier de lucru, din care rezulta diferite articole de artizanat. Turistii pot beneficia de o masa preparata din produse naturale, preponderent din gospodaria proprie sau de la producatori autorizati de pe plan local, iar gazdele se ocupa direct de primirea turistilor si de programul acestora pe tot parcursul sejurului pe care il petrec la pensiune.

Pentru a se obtine finantare nerambursabila proiectul trebuie sa respecte normele de clasificare prevazute in Ordinul nr. 65/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu functiuni de cazare si alimentatie publica, a licentelor si brevetelor de turism, iar nivelul de confort si calitatea serviciilor propuse prin proiect trebuie sa atinga standardul de calitate de minimum o margareta.

Amplasarea pensiunii agroturistice trebuie realizata pe un teren de cel putin 1.000 mp, situat in zona rurala, in locuri ferite de surse de poluare si de orice alte elemente care ar pune in pericol sanatatea sau siguranta turistilor.

De asemenea, beneficiarul proiectului trebuie sa se angajeze ca va introduce agro-pensiunea in circuitul turistic, si sa respecte cerintele de mediu specifice investitiilor in perimetrul ariilor natural protejate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *